söndag 20 november 2011

Nya Perspektiv

Det var ju ett jävla tjata från media, människor och andra om vilket hemskt samhälle vi lever i. Våldsamt, brutalt, hedersmord i varenda falafelkö och fan vet vad.

Sanningen är tyvärr tråkigare än löpsedlarna, även i detta fall. Faktum är att över 80% av alla våldsbrott sker på fyllan. 50% av de som drabbas är själva på sniskan. Ens respektive (i de flesta man/pojkvän) är den skyldige i nästan alla fall. Hedersrelaterade våldsbrott utgör mindre än 0,1% av alla fall.

Så kan vi sluta prata om våldsamma muslimer och börja prata om våldsamma fyllesvin igen? Du vet, vanliga gemytliga svenskar i sitt radhus som prylar frugan - där har du den svenska brottsligheten.

Och som kuriosa kan nämnas att andelen som blivit utsatta för våldsbrott med eller utan kroppsskada har sedan slutet av sjuttiotalet ökat med under 1%. Men andelen nyhetsartiklar med över 1000%. Det är så man skapar verklighet.

Den verkliga verkligheten är helt enkel för tråkig. Och som alltid är spriten den verkliga boven - men hur ändrar man den "kulturen"? ÄR ju så mycket lättare att ge sig på icke-svenska kulturer och skuldbelägga någon annanstans.

Källorna är BRÅ:s årliga undersökning om våldsbrott och SCB. Den som söker skall finna. Men sök inte i nyhetsmedia.

Puss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar